Украинската противовъздушна отбрана е унищожила през изминалата нощ 84 от общо

...
Украинската противовъздушна отбрана е унищожила през изминалата нощ 84 от общо
Коментари Харесай

Украйна е унищожила 58 дрона и 26 ракети на Русия

Украинската противовъздушна защита е унищожила през миналата нощ 84 от общо 99 въздушни нападателни средства, с които Русия е осъществила масирана офанзива, разгласи в приложението " Телеграм " командващият военновъздушните сили на Украйна Микола Олешчук, представен от Укринформ.

Сред изумените въздушни цели 58 са създадени в Иран щурмови дронове " Шахед-136/131 " - от общо 60 безпилотни летателни апарата, изпратени от съветските сили от Курска област и от Приморско-Ахтарски регион, и 26 ракети от изстреляни 39. Руските Военновъздушни сили са атакували с дроновете и ракетите от 10 района в Русия.

От ракетите са поразени 17 крилати ракети Х-101/Х-555 от общо 21, изстреляни от 11 стратегически бомбардировача Ту-95МС, изхвърчали от съветския град Енгелс, в Саратовска област; 5 управляеми ракети Х-59 от общо 9, изстреляни от девет самолета Су-34, изхвърчали от Белгородска област; както и всичките 4 крилати ракети " Искандер-К ", изстреляни от Курска област. 

Русия е атакувала и с две балистични ракети  " Искандер-М " (изстреляни от три изтребителя МиГ-31К, изхвърчали от Разанска област) и три балистични ракети " Кинжал " (от вида Х-47М2, изстреляни от анексирания от Москва през 2014 година Кримски полуостров).

Асошиейтед прес показва, че масираното въздушно нахлуване на Москва е взело под прицел украинска енергийна инфраструктура, като цели са били обекти из цялата страна. По информация на държавната енергийна компания " Укренерго " офанзивите са били ориентирани против топлоелектрически и водноелектрически централи в централната и в западната част на страната.

ДТЕК, най-големият частен снабдител на електрическа енергия в страната, разгласи през днешния ден, че нападенията са нанесли вреди на три от неговите Топлоелектрическа централа.
Началникът на регионалната военна администрация на Днепопетровска област Сергий Лисак заяви, че петима души са ранени при съветски набези в неговия район. Сред тях има и момиче на пет години.

Бомбардировките в западната част на Украйна са предиздвикали полските Военновъздушни сили да приведат в бойна подготвеност свои самолети, заяви оперативното командване на полската войска в обществените мрежи, представено от АП. Агенцията напомня, че предходната седмица Варшава изиска от Москва пояснение за какво съветска ракета е навлязла в полското въздушно пространство.

От друга страна румънските управляващи оповестиха през днешния ден, че елементи от дрон са били открити на територията на страната късно нощес наоколо до границата с Украйна.
ТЕМА преди 2 часа 862 преди 18 часа 1291 преди 1 ден 536
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР